rebecca.JPG

Rebecca Carlowitz

Leg. Naprapat. Anatomi- och Yogalärare.

”Att kropp och psyke hänger ihop vet de flesta. När vi på något sätt hamnat i smärta eller kris reagerar vi med olika symtom, både psykiska och kroppsliga. Och detta gäller även olika faser i livet, olika åldrar, kanske särskilt för oss kvinnor.

Det kan vara huvudvärk, ont i magen, yrsel, darrighet, muskelspänningar, sömnlöshet, oro och ångest. Vi reagerar med kroppsliga symtom många gånger. Känslorna både upplevs och uttrycks med hjälp av kroppen, som en " inre" rörelse. Med hjälp av olika kroppsliga "skyddsmekanismer" kan det leda till olika kroppsliga besvär, som t.ex. smärta, stelhet och andnöd. Kroppens hållning, rörelser och andning påverkas.

Som legitimerad naprapat, enligt Socialstyrelsens lagar och medlem i Svenska Naprapatförbundet har jag möjlighet att hjälpa människor med problem, smärta och svagheter i rörelseapparaten. Genom mina fortbildningar inom akupunktur, manuell medicin och yoga av olika slag försöker jag se holistiskt på mina patienter. Jag försöker hjälpa och symtomlindra alla, hitta orsaker till varför problem kommit, allt ifrån akuta ryggskott till att boosta personer som behöver komma igång med träning.

Jag försöker inspirera mina patienter och klienter att röra på sig i den mån de kan genom min kunskap som PT men även som Yogalärare. I mina behandlingar använder jag mig av egna träningskunskaper, mina ständigt pågående utbildningar inom funktionell träning och yoga av olika slag, kvinnlig hälsa genom menopaus, förlossningskurser och anatomistudier. Jag behandlar manuellt, med akupunktur/dry needling, kinesiotejp, personlig träning, yoga och i viss mån samtal.

Personlig träning kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge!

Jag föreläser på olika utbildningar och workshops - där jag försöker öppna upp för en ”folklig” anatomilära. En vetenskap som är i ständig utveckling och där nya begrepp dyker upp och kommer fram som gör oss häpna!

Yoga har blivit en form av terapi, ett behov, min lyckliga plats och min sorgliga plats. Yogamattan är en plats av 
 förundran och förståelse. Jag balanseras fysiskt och psykiskt i min yogapraktik, oavsett om det är dynamisk ashtanga, meditativ MediYoga eller grundande Yin. Yogan ger mig ibland en varm kram ibland en spark i baken. Jag ser min praktik som en ständig utveckling och resa i min kropp och mitt välbefinnande.

Varför ska du investera i detta tillfälle där vi paketerat just fysisk och mental hälsa? Jo om du vill förstå mer om sambanden mellan tankehälsa, känslohälsa, själslig hälsa och fysisk/kroppslig hälsa och som vill använda kunskaperna praktiskt för att skapa en högre grad av kontinuerlig helhetshälsa i det underbara liv vi lever.

Vad kommer tre individuella tillfällen med mig som naprapat och PT ge? Förutom en möjlighet till feedback under dessa månader via mejl?

Många saker förändras i och med klimakteriet, bland annat påverkas både ämnesomsättningen och hormonsystemet.

Om det är mer muskelmassa du vill åt så är styrketräning överlägset. Min erfarenhet är att de flesta upplever saker som man är mindre bra på som tråkiga. Så den här resan erbjuder möjligheten att träna med mig som PT. Jag kan hjälpa dig att hitta både motivationen och bygga en långsiktig plan.

Som naprapat kan jag hjälpa dig att förstå din eventuella värk, din stelhet och din oro över kroppens förändring. Genom vidareutbildning ”kvinnohälsa i menopausen” kan jag hjälpa dig förstå sambanden.