under(bara)livet.PNG

UNDER(bara)LIVET

BLI KLIMAKTERIEKLOK(ARE)

Hälften av världens befolkning kommer förr eller senare och mer eller mindre att gå igenom perioden där kroppens hormoner förändras – klimakteriet.

Kanske är du där nu, eller på väg dit eller därifrån?

Kanske känner du dig trött och tung, sover sämre, är lite stelare än vanligt och har en tendens att bli mer dippig i humöret? Kanske känner du inte riktigt igen dig själv eller upplever att du faktiskt tappat bort dig själv någonstans längs vägen? Att det som du förut tyckte var roligt inte alls ger samma känsla längre.

Klimakteriet är en period som är otroligt spännande och utmanande och ibland kan vi behöva stöttning i den. Dels för att känna att vi inte är ensamma om det vi går igenom, dels för att hitta nya sätt och verktyg för att må bättre både fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt. Men också att förstå vad det är som faktiskt händer i oss kvinnor under denna period.

Under ett halvår bjuder vi - Rebecca Carlowitz (leg. Naprapat, anatomi- och yogalärare) och Maria Forslund (samtalsterapeut/coach, yogalärare, andningsinstruktör och Reiki Master) in dig till att bli klimakterieklok(are). Att nyfiket utforska, förstå och utmana den process som alla kvinnor, på ett eller annat sätt kommer i kontakt med under sitt liv.

Vårt program är unikt på så sätt att vi samlar kropp och själ under samma tak och på så sätt gör det lättare för dig att få allting i samma program. Det innebär att vi jobbar både i grupp samt individuellt.

Vi ser på människan utifrån ett holistiskt perspektiv – allting hänger ihop. Det gör också att vi bakar ihop hela kroppen och ger dig det vi är bäst på – att paketera fysisk och mental hälsa. Det gör att du kommer att få ett skräddarsytt program utifrån dig och det just du behöver.

Utöver det blir du en del av ett sammanhang med likasinnade där vi kan dela erfarenheter och kunskaper samt stötta varandra. Du får också lära dig generellt om kost, träning, sömn, rörelse och vikten av vila före, under och efter klimakteriet. Kort och gott – allt du behöver för att sedan hitta det som resonerar bäst i dig och gör dig till den bästa versionen av dig.


Det här programmet passar dig som:


*längtar efter en förändring

* vill lära dig mer om tiden före, under och efter klimakteriet

* vill förstå mer om sambandet mellan tankehälsa, känslohälsa, själslig hälsa och fysisk/kroppslig hälsa

* nyfiket vill ta dig an den nya och spännande tid som väntar

* vill skapa högre grad av helhetskänsla i det underbara liv vi lever

För vi ser det så. Att må bra under livet. Och underlivet, ja det är liksom där vi börjar resan. Genom hormonerna som förändras just där, hormoner som påverkar hela kroppen och på sätt – hela livet


PRAKTISK INFO:


KICKSTART - fredagen den 3 december 2021 14-17:30, Rodjuret, Ålstensgatan 8 i Bromma

Under detta tillfälle går vi igenom allt du behöver veta om klimakteriet. Vi pratar symtom, kvinnokroppen, hormoner, olika behandlingar och vad som händer i dig fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt före, under och efter klimakteriet. Vi pratar om kost, träning och vikten av vila och återhämtning.
Du får även ett peppande träningspass, god smoothie samt vårt kompendium. Rebecca och Maria delar med sig av sina personliga resor (som lett fram till denna kurs) och du får en presentation även av de andra i gruppen.

CHECKING IN – fredagen den 18 mars 2022 16-17:30 (via nätet/zoom)

Vi har kommit lite mer än halvvägs i vårt program och gör en check-in i hur allting går.

Vi bjuder in till kortare meditation och information samt ger möjlighet till frågestund

BRA JOBBAT & TACK OCH HEJ - fredagen den 6 maj 2022 14-17:30, Rodjuret, Ålstensgatan 8 i Bromma

Sex månader har gått. Vi sammanfattar och knyter ihop, delar erfarenheter och hittar sätt att hålla det du lärt dig levande. Du får ett avslappande yogapass, god smootie och intyg på att du gått denna kurs. Hudterapeuten Frida Forssell kommer att prata om hur du på ett bra sätt kan ta hand om din hud under klimakteriet


EN GÅNG I MÅNADEN I DECEMBER 2021 SAMT JANUARI, FEBRUARI, MARS, APRIL OCH MAJ 2022

I programmet ingår sammanlagt sex timmars individuella timmar hos Rebecca och Maria. Detta för att du ska få de allra bästa förutsättningarna på din resa för att bli klimakterieklok(are)

Rebecca kommer i egenskap av naprapat och PT att hjälpa dig att förstå sambanden mellan klimakteriet och de symtom/förändring som du upplever fysiskt i din kropp. Rebecca boostar i motivation och stöttar i att bygga en långsiktig plan. Det kan innebära naprapatbehandling kombinerat med träning eller bara en av delarna. Rebecca och du hittar just ditt behov. Feedback via mejl ingår.

Du träffar Rebecca 3 x 1 timme under detta halvår

Marias långa erfarenhet som terapeut och coach (inom psykosyntes) ger dig möjlighet att landa mer i det som sker mentalt och emotionellt i kroppen. Du får hjälp att hitta essensen i allt det som är du men som du upplever surrar och burrar. Essensen har du redan i dig men Maria ser och belyser den. Andra verktyg som stötta dig kan vara reiki och meditation. Maria hjälper dig att hitta det som är hållbart för just dig. Feedback via mejl ingår.

Du träffar Maria 3 x 1 timme under detta halvår

Du kommer varje månad att boka in ett möte med antingen Rebecca eller Maria, så att du på så sätt håller igång din process.


INGÅR OCKSÅ:

Du kommer att få föra loggbok/reflektion kring din egen process. Detta för att du bättre ska kunna följa din utveckling men också som ett sätt att avsätta viktig tid för dig själv under denna resa. Dina reflektioner är inlämningsuppgifter som du delar med Rebecca och Maria.

Tre kurslitteraturs-böcker ingår i kursen (ingår inte i priset utan tillkommer). Utifrån dessa böcker kommer du att få en del frågor att reflektera kring. Även denna uppgift delas med kursledarna. De böcker som är en del av kursen är:

*Hormonkarausellen av Hilda Löfkvist

*Stark genom klimakteriet av Monika Björn

*Livet med klimakteriet av Katarina Woxnerud

Samtliga böcker finns att handla på nätet och du väljer själv om du vill läsa eller lyssna.

INVESTERING

1) Ja tack, jag betalar hela kursen på en och samma gång: 8500 kronor

2) Ja tack, jag behöver dela upp betalningen i tre omgångar

3 x 2983 kronor

3) Ja tack, jag tar gärna månadsfaktura

6 x 1600 kronor

I priset ingår – två grupptillfällen/föreläsningar/klasser, ett zoom-möte, 3x 1 timmes samtal/coachning hos Maria, 3 x 1 timmes naprapati/PT hos Rebecca, feedback via mejl på din egen resa samt dina inlämningsuppgifter, smoothie, kompendium samt intyg (för dig som uppfyller kraven för det), tillgång till slutet forum där alla deltagare finns samlade. I detta forum läggs också tips och råd, månades reflektion/yoga/meditation upp (för att hålla igång din process och  nyfikenhet)


VILLKOR

Din bokning är bindande men ej personlig (vilket betyder att du kan överlåta den)

Kurslitteraturen ingår inte i priset

Du är ansvarig för att boka dina möten med Maria och Rebecca på egen hand och att du har ett möte i månaden inbokat.

Ditt sista möte ska vara inbokat och avklarat innan 30/6 2022

För att erhålla intyg krävs hundraprocentig närvaro, inlämnade uppgifter samt delaktighet i gruppen.

VAR MED IRL ELLER ÖVER NÄTET

Programmet är utformat för att i första hand ske på plats men det går även att delta online för dig som bor utanför Stockholm eller på andra sätt inte har möjlighet att vara med IRL.

Observera att du inte kommer att kunna få naprapat-behandlingar av Rebecca (men PT-pass går att utföra över nätet) samt att det inte riktigt blir samma sak att vara med på grupptillfällena

Priset sänks med 1500 kronor vilket gör att du betalar

7000 kronor om du betalar allt på samma gång, 2484 kronor om du delar upp betalningen på tre tillfällen samt 

1350 kronor i månaden om du delar upp på sex tillfällen


BOKA DIN PLATS

Du bokar din plats genom att skicka ett mejl till stillatankar@gmail.com. Därefter kommer du att faktureras en anmälningsavgift på 990 kronor (ej återbetalningsbar) och din plats bekräftas när denna summa kommit oss tillhanda